Achter de voordeur van Gerben Hofstra

Van wie: Gerben Hofstra

Wat is je adres:
Mr. van Haersma Bumaleane 1

Met wie woon je hier: Jelly Mellema

Sinds wanneer woon je hier: 2000

Waarom woon je hier graag: We wonen hier lekker vrij, er is ruimte om het hele huis met mooie plekjes om te zitten. Het uitzicht over het grasveld en de vijver van It Leechhiem is fantastisch. Daar werden we meteen verliefd op toen we dit huis gingen bekijken.
Ook hebben we de hele dag zon in huis, heerlijk!

Wat kun je vertellen over de geschiedenis van dit huis: Het is in 1963 gebouwd, net als de rest van de bungalows om de vijver heen. De huizen werden om en om met en zonder puntdak gebouwd en de huizen staan allemaal evenwijdig aan de straat.
Wij zijn na Ozinga en Lam de 3e eigenaar en net als alle andere huiseigenaren rondom de vijver hebben we een strook van het grasveld in bezit. Dit hebben de 1e eigenaren met elkaar geregeld en er is met de gemeente afgesproken dat zij het onderhoud van het grasveld doen. De eigenaren hebben dat destijds zo geregeld, opdat het grasveld nooit bebouwd zou gaan worden.
Dit huis had eerst allemaal kleine ruimtes, dus we hebben vrijwel het hele pand gestript, geïsoleerd, van indeling veranderd en er later nog een deel aangebouwd.

Wat is je lievelingsplek en waarom: Ik zit heel graag aan de grote tafel, binnen of buiten, met meerdere mensen. Dat vind ik gezellig!

Welke woonwens heb je: Geen. Het is momenteel zo voor elkaar dat we hier nog jaren met plezier zullen gaan wonen.

Reacties zijn gesloten.