Achter de voordeur van Harry Nauta

Van wie: Harry Nauta

Wat is je adres: van Haersma Bumaleane 14

Met wie woon je hier: met echtgenote Zwaantje

Sinds wanneer woon je hier:  1980

Waarom woon je hier graag:

Ik kom zelf van een streekdorp van 6 km lang, de mensen van de andere kant van het dorp kende je amper. Ysbrechtum is een komdorp, je kent elkaar hier snel. Het prettige van Ysbrechtum is de centrale ligging van de kerk en de winkel, bij beide kom ik wekelijks. Toen de kinderen nog klein waren, was alles ook mooi dichtbij, zoals de school en het verenigingsleven.
De ruimte om je heen is hier plezierig, het groen, de vijverpartij van It Heechhiem en onze grote achtertuin. Maar ook het Tammingalân met zijn wandelroute.

Wat kun je vertellen over de geschiedenis van dit huis:
Ons huis is één van de 9 Bogaerswoningen die in Ysbrechtum staan. De toenmalige minister Bogaers van Volkshuisvesting liet er in de jaren 60/70 in elk dorp van Friesland een aantal bouwen, omdat de woningnood toen erg hoog was. Deze “woningwetwoningen” hadden allemaal dezelfde bouw: een L-vormige kamer, een keukentje en een berging erachter en boven twee slaapkamers. De muren waren enkel steens, maar de binnenkant was wel erg goed geïsoleerd. Dit allemaal om de kostprijs laag te houden.
Inmiddels hebben wij door de jaren heen heel wat verbouwd en aangebouwd.
Wij zijn de tweede bewoners van dit huis, voor ons woonde mevr. Ydema hier.

Wat is je lievelingsplek en waarom:
Ja, dat is zondermeer de keukentafel waar ik graag de kranten zit te lezen met het zicht op onze tuin met al z’n ferdivedaasje (de planten, vogels enz.).

Welke woonwens heb je:
Drie jaar geleden ben ik met pensioen gegaan en toen hebben we een stuk bij het huis aangebouwd, waar nu mijn ‘werk’ kamer is. Dat was toen een grote wens van mij. Daar vermaak ik mij met foto’s en andere interessante zaken.

Momenteel heb ik geen wensen.

Reacties zijn gesloten.