Achter de voordeur van Yvonne de Roo

Achter de voordeur…

Van wie: Yvonne de Roo

Wat is je adres: Epemawei 9

Met wie woon je hier: Rob Meertens

Sinds wanneer woon je hier: augustus 2015

Waarom woon je hier graag:
We wonen hier graag omdat we dit een mooi dorp vinden: het vrije ervan, het is niet al te groot, de oude straten, het eigen winkeltje, veel natuur eromheen (heerlijk in het bos wandelen met wetterhûn Rynke).
Dit is een gezellig huisje met ruimte genoeg voor twee personen. In de tuin zie je de zon ondergaan en je kijkt over de Epemawei het dorp uit. Het nadeel is de weg voor ons huis langs, daar komt wel erg veel verkeer langs..

Wat kun je vertellen over de geschiedenis van dit huis:
Eigenlijk zijn dit van oorsprong twee huizen, die in 1880 gebouwd zijn. In 1925 is het aangepast en is de helft op de hoek een winkeltje geworden en de andere helft woonhuis. Er zijn inmiddels allemaal aanpassingen geweest om het tot één woning te maken en dat heeft soms heel wat voeten in de aarde. Zo is er op de scheiding van beide huizen een verhoging, waardoor het bijv. lastig was om de vloer er een beetje fatsoenlijk in te krijgen.

Wat is je lievelingsplek en waarom:
Zomers zit ik heel graag in de tuin om van het uitzicht te genieten en ’s avonds van de zonsondergang.
In de winter zit ik graag in een lekkere stoel in onze knusse huiskamer, met een boek.
Maar mijn beste lievelingsplek moet nog gemaakt worden: ik wil op den duur een slaapkamer tot atelier maken, waar ik lekker kan gaan schilderen!

Welke woonwens heb je: 
Meer bergruimte creëren onder het schuine dak, zodat we meer ruimte krijgen om te leven.

Reacties zijn gesloten.