Ane Silvius Waterpoorter 2016

Sneek – Ane Silvius wordt samen met Ebel Koppen en Jan Blok op maandag 11 april 2016 aan het bijzondere gezelschap van nieuwe Waterpoorters toegevoegd.

Ane Silvius wordt benoemd op grond van zijn jarenlange vrijwillige werkzaamheden voor Sneek. Silvius is al bijna 25 jaar onze grote kindervriend voor de stad Sneek in de maanden november en december. In die rol komt hij al 40 jaar bij scholen, bedrijven en wijk- & dorpshuizen. Hij is al 20 jaar verbonden aan de Opening Sneekweek en Vlootschouwcommissie waar hij nu alweer jarenlang voorzitter van is. Omdat het Ane Silvius zijn laatste jaar is in de vlootschouwcommissie, is dit de aanleiding om hem in het zonnetje te zetten voor al zijn vrijwillige werkzaamheden voor Sneek.

Hij is 30 jaar als vrijwilliger, bestuurslid en geluidstechnicus verbonden aan het Teater Snits (voorheen Krite Sneek) en als geluidstechnicus sinds 15 jaar bij de BSA (Bonte  Sneker  Avonden). Binnen Rolling Home is 12 jaar lid van bestuur geweest en nu nog als geluidstechnicus, 12 jaar vrijwilliger en geluidstechnicus bij Cultureel Festival Ut Sneek en doet dit ook 10 jaar voor de Vereniging Oranje Sneek, 25 jaar vrijwilliger bij de Kinderboerderij Sneek en momenteel is hij voorzitter Amusement bij de Samenloop voor Hoop Sneek /Súdwest Fryslân die in september in Sneek zal plaatsvinden. Ook in Ysbrechtum, behorend bij de voormalige gemeente Sneek, heeft hij zijn steentje bijgedragen in het vrijwillige leven bij oa Biljartclub Ysbrechtum, 25 jaar voorzitter van het dorpshuis en 45 jaar verbonden aan het Toneel in Ysbrechtum.

 

Gelezen op:www.grootsneek.nl

Reacties zijn gesloten.