Aquarellen bewonderen terwijl het orgel speelt…

Een mooie combinatie: het oor wordt verwend met orgelmuziek, het oog gestreeld door fleurige bloemenaquarellen.
Ina v.d. Ploeg, schilderes en haar echtgenoot Ebel v.d. Ploeg (organist) bijten het spits af van de exposities die tijdens de Open Kerkdagen worden gehouden. Ebel kent Theo Wiersma, die dit soort dagen in Ysbrechtum mee organiseert en zodoende ging het balletje rollen om ook eens te exposeren.

Ina schildert sinds 8 jaar en maakt alleen maar aquarellen. Aangestoken door een vriendin, gingen ze samen op schilderles. Beide hebben altijd met mensen gewerkt en zich voor anderen ingezet als pastoraal medewerkers. Nu kozen ze beide voor zichzelf. Ook komend winterseizoen volgen ze weer lessen.


Wat doet schilderen met je, Ina? “Het feit dat je iets kan creëren en de verbazing erover dat ik dat kan! Het brengt me zoveel vreugde als het gelukt is.”
Het meest trots is ze op de aquarel met de wilde rozen, ze poseert er graag mee voor de foto. “Tja, dat ík dat gemaakt heb!”
Haar eerste aquarel was die van de tulpen. De laatste die ze gemaakt heeft, is die van de zonnebloemen. Zelfs een leek kan zien, dat er een flinke vooruitgang is geboekt! Mooi hoor!

 

Alle aquarellen die Ina gemaakt heeft, hangen in de kerk. Thuis heeft ze ze in wisselende samenstelling aan de muur hangen om er lekker lang van te kunnen genieten.

Uw razende reporter, Janke Cnossen

 

Reacties zijn gesloten.