IJsclub Ysbrechtum in Corona tijd

Langzaam zien wij de sloten en de wateren rondom Ysbrechtum dichtvriezen. De eerste schaatsers zijn al gesignaleerd op de “ijsclub” sloot aan de Kleasterwei. Tijd voor de IJsclub om in actie te komen! Het lastige is dat we in Corona tijd leven en er geen wedstrijden en aanverwante activiteiten georganiseerd mogen worden. Als bestuur hebben we overlegd wat we wel kunnen doen. Want niets doen is niet wat we willen. Ligt er weer eens ijs…..

Wat is mogelijk? Zodra de ijsmeester het ijs formeel heeft vrijgegeven, waarin de geldende richtlijnen worden gehanteerd, zorgt de ijsclub ervoor dat in eerste instantie de “ijsclub” sloot van verlichting wordt voorzien. Zodat er tot rond 20:00/20:15 uur met licht nog baantjes getrokken kunnen worden. Ook stellen wij de bankjes en ijsschuivers beschikbaar. Vanaf zaterdag is de slotgracht rondom Epema State ook geschikt om te schaatsen. Dan zullen wij de verlichting daarheen verplaatsen. Even afwachten dus. Via Facebook en de Website Ysbrechtum.com laten wij direct weten of het ijs formeel vrijgegeven wordt.
Kom niet voorbij de afgezette stukken daar is het ijs nog niet dik genoeg.
Verder heeft IJsmeester Johan Dunnewind ook de Opvaart gemeten daar is het ijs nog niet dik genoeg. Om de zwaluw vijver kan ook, behalve bij de molen daar is het ijs nog niet dik genoeg. Het ijs betreden blijft volledig op eigen risico.

Wat kunnen we in ieder geval doen? Dit jaar zullen wij vanwege de Corona maatregelen niet met de koek en zopie kraam op het ijs aanwezig zijn. Maar we willen onze leden wel graag koek en zopie aanbieden om met elkaar de sfeer erin te houden. Met Johannes Greidanus van de dorpswinkel is afgesproken dat er voor ieder lid gratis koek en zopie is af te halen in de winkel. Vanaf vandaag 11-02-2021 14 uur ligt de verrassing voor onze leden klaar. Wij willen dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om email adressen te ontvangen zodat we actiever onze leden kunnen bereiken. Dus als je je koek en zopie afhaalt, laat dan ook je email adres even achter. Uiteraard op vrijwillige basis.

Ga je het ijs op, geniet ervan. Maar wees je ook bewust van de tijd waarin we leven en zorg voor voldoende afstand zodat we met elkaar kunnen genieten van wat het ijs ons biedt.

Voor de volledigheid hierbij de algemeen geldende regels:

– Kinderen t/m 17 jaar mogen buiten in grotere groepen schaatsen;
– Personen van 18 jaar en ouder mogen met maximaal 2 personen en op 1,5 meter afstand van elkaar schaatsen;

Namens het gehele bestuur IJsclub Ysbrechtum e.o.

Reacties zijn gesloten.