Jan Wouter Jellema maakt Sneker Bijnamenboek

 

Sneek – Jan Wouter Jellema, een ras-Sneker woonachtig in Ysbrechtum (rekenen we ook goed) heeft een prachtig boek geschreven over het fenomeen ‘bijnamen in Sneek’. In veel Friese plaatsen, waaronder in het bijzonder Sneek, kregen mensen vaak fraaie en minder fraaie bijnamen, opgehangen aan veelal humoristische eigenschappen of eigenaardigheden die betreffende personen vertoonden. De presentatie van het boek met de titel ‘Erelijst met bijnamen van inwoners van Sneek in de twintigste eeuw’ vindt plaats om 14:00 uur in ‘De Daaldersplaats’ in Sneek.

Hij heeft daarin meer dan 800 bijnamen van Snekers verzameld en beschreven, waardoor een historisch document van formaat over Sneek het levenslicht ziet. Daarnaast staan er in het ruim 200 pagina’s dikke boek ook nog 500 foto’s van Sneek, die op enigerlei wijze met de personen in kwestie te maken hebben, waaronder veel foto’s van de vroegere volksbuurten.

Vanaf aanstaande vrijdagmiddag 15:00 uur is het boek te koop bij de stamtafel van de Daaldersplaats tegenover het Station. Jellema zit zaterdag vanaf 10:30 met de boeken in de hal van het Fries Scheepvaart Museum aan het Kleinzand in Sneek, waar hij desgewenst de boeken signeert. De prijs van 214 pagina’s tellende boek bedraagt 20 Euro. “Graag contant betalen want ik heb geen pin apparaat”, voegt Jellema er aan toe.

Bron: Grootsneek

 

jan

Reacties zijn gesloten.