Natuurlijk! – Fietspontjesroute ‘De 8 van Grou’

 


               In juli en augustus gaat de rubriek Natuurlijk eropuit!
   Leuke uitstapjes in het thema ‘Natuurlijk’ voor jong en oud deze zomer.


Fietspontjesroute ‘De 8 van Grou’
Voor wie het prachtige landschap van Midden Fryslân op de fiets wil ontdekken en beleven, biedt de fietsroute De 8 van Grou volop mogelijkheden. Het ene moment fietst u door het afwisselende waterrijke landschap van het Nationaal Park De Alde Feanen, het andere moment passeert u een dorp om vervolgens al fietsend door de weidse weilanden opnieuw te genieten van de natuur. De naam van de route verwijst naar de twee lussen die de fietsroute maakt door het Friese Merengebied: samen vormen ze een 8.

Pontjesroute
Het bijzondere aan De 8 van Grou is dat u onderweg regelmatig een vaarwater tegenkomt waar veelal vrijwilligers met hun pont gereed staan om u naar de overkant te varen. Varen met de pont geeft een extra dimensie aan uw fietstocht. Een belevenis die u niet mag missen.
De 8 van Grou telt inmiddels 12 pontjes en wordt dan ook wel de “pontjes-route” genoemd!

Gids “De 8 van Grou”
In de gids ”De 8 van Grou” is de beschrijving van de fietsroutes aan de hand van de knooppunten van het fietsroutenetwerk op kaart aangegeven. De ligging van de pontjes, vaartijden en bezienswaardigheden zijn daarbij vermeld. De gids “De 8 van Grou” is te koop bij verschillende VVV kantoren, boekhandels en recreatieparken aan de route.

Verschillende afstanden
U kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes, variërend van 35 tot 45 kilometer. Alle routes, waar men ook begint, zijn te combineren. Startpunten voor de fietsroutes zijn o.a. Grou, Akkrum, Terherne, Earnewâld, De Veenhoop, Warten, Suwâld, Wyns of Leeuwarden.

Via de website www.grouaktief.nl vindt u een link om de actuele vaartijden van de pontjes te checken voor vertrek! Wel zo handig en bespaart u onnodig omfietsen.

Reacties zijn gesloten.