Natuurlijk! – Lisianthus

 Lisianthus
De lisianthus is een geliefde snijbloem in Ysbrechtum, als ik ‘m een week niet in de winkel heb staan wordt ie zeker gemist! Vandaar maar eens wat achtergrondinformatie over deze topper van een bloem!

Natuurlijke schoonheid met ‘roots’ in het Wilde Westen Hoogste tijd voor een trip naar het Wilde Westen. Hier liggen de roots van een mooie bloem met een nog mooiere naam: de lisianthus. Haar sympathieke symboliek – zij is onder andere het symbool van dankbaarheid – maakt haar een perfect cadeau. Of houd je deze schoonheid liever zelf?

De lisianthus is veelzijdig. Ze is er in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalmkleurig. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De bloemblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat. Met liefde behandelen dus..

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Het geven van een lisianthus aan jezelf of een ander is daarom altijd een goed idee. Vergeet niet de bijzondere symboliek te vertellen als je haar cadeau doet!

De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze de plant van deze bloem ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 30 van de vorige eeuw de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de lisianthus van nu.

Tot ziens! Marjan

Reacties zijn gesloten.