Natuurlijk! – Pioenrozen

 

Pioenrozen

Ik hou echt van bloemen, dat is natuurlijk ook niet zo raar als je bloemist bent. Maar er zijn wel bloemen die ik mooier vind dan de ander. Of bloemen waar ik liever niet mee werk, of net wat minder mee heb. En er zijn bloemen die ik echt helemaal geweldig vind. Viooltjes, Dahlia’s, Tulpen, Vergeet me nietjes, Lysianthus… prachtig! Maar er is nóg een persoonlijke favoriet: de Pioenroos.

En ik ben daarin niet alleen. Vraag een groep vrouwen naar hun favoriete bloem en de pioenroos zit er vast en zeker een paar keer bij. En dat is ook niet zo gek hoor! De pioenroos is maar een week of 10 per jaar te krijgen en dus schaars. En wat je niet kunt krijgen….dat wil je juist hebben!

Pioenrozen hebben ook weinig nodig om te ‘stralen’. Zet er een paar in een simpele vaas, of apart in een paar flesjes bij elkaar en het staat al prachtig.

Er zijn verschillende soorten in wit, roze en rode tinten. Met dubbele bloemen of juist heel eenvoudig met een enkele bloem. Ik vind ze allemaal mooi!

Nog een tip wanneer de knop van de roos niet goed open gaat: ‘was’ of besprenkel de knop met wat water. De knop heeft van nature een suikerachtig laagje wat soms het opengaan wat tegenhoudt.

Zet ze verder in een schone vaas, niet in de felle zon, hou ze uit de buurt van de fruitschaal en ververs het water om de dag. Snij dan ook de stelen even opnieuw aan. Zo geniet je op z’n langst van deze beauty’s!

Groet, Marjan!

Reacties zijn gesloten.