New York, here she is!!!

 

 

IMG_0981Op woensdag, 28 oktober, is Anja Poiesz richting Brussel vertrokken om van daaruit de oceaan over te steken richting New York. Ze gaat samen met nog 10 leden van de Atletiek vereniging Horror uit Sneek de New York City Marathon lopen en Anja doet dit voor een goed doel: stichting aangepast zeilen Sneek.

Anderhalf jaar geleden is Anja begonnen met hardlopen in opdracht van haar zieke vriendin. Het hardlopen werkte voor Anja als een uitlaatklep. Begin van dit jaar kreeg de AV Horror een uitnodiging om deel te nemen aan de marathon in NY. Anja schreef zich daar ook voor in en tot haar grote verrassing werd ook zij ingeloot. Er werd meteen een hotel geboekt en de vlucht besproken.

In juni liep Anja de halve Mar-Athon van Sneek en is na de zomervakantie in training gegaan voor NY. 18 weken lang trainen onder begeleiding van een personal coach. Elke dinsdagavond krachttraining, woensdag en vrijdag baan training en iedere zondag duurtraining en dan is 20 km een mooie gemiddelde afstand die Anja wegloopt.

Al de energie die ze in het hardlopen stopt wordt dagelijks aangevuld met een dagmenu welke lijkt op dat van een bouwvakker. Het ontbijt bestaat uit 2 boterhammen en een bak yoghurt. Om 10.00 uur gaan er 2 stukken roggebrood met Zeeuwse spek in. De lunch bestaat uit gemiddeld 4 boterhammen, roggebrood, kwark met cranberry’s. Een tussendoortje om 15.00 uur van een banaan en een appel en dan om 17.00 uur nog even een snelle Jelle. Het avondeten bestaat uit met name veel vlees en groente en een beetje aardappelen. ’s Avonds gaat er dan een bak yoghurt, een koek en een bros naar binnen. Ondanks deze dagelijkse hoeveelheid eten is Anja geen extra gram aangekomen. Ze merkt dat ze die energie gewoon nodig heeft. Anja werd hierin begeleid door een voedingsdeskundige. En nu is ze er klaar voor. Toch wel enigszins gespannen geeft ze enthousiast toe.

 

IMG_0980Donderdagochtend, 29 oktober rond 10.45 uur vertrok het vliegtuig vanuit Brussel richting New York. Tijdens de 8 uur durende vliegreis hoopt Anja maar 1 ding: als ik maar geen maaltijden misloop. Daarnaast is ze benieuwd of ze met al haar vitamine en voedingspreparaten wel door de douane in Amerika komt. En dan is het verder acclimatiseren voor de dag van zondag. Ze moet dan ’s morgens om 6.00 uur met de pont naar Manhattan en gedurende een aantal uren in het “oranje startvak” wachten alvorens ze zich daadwerkelijk mag opstellen op de Verrazanno bridge voor de officiële start. Voor die ongeveer 3 uur durende wachttijd heeft Anja verschillende spulletjes mee genomen die ze daar achterlaat. Kleding om warm te blijven, een krukje, eten, drinken, handschoenen. Alles wat achterblijft gaat naar de daklozen.

Zondag, 1 november 2015, om 9.50 uur lokale tijd (Nederlandse tijd, 15.50 uur) zal Anja, met nog 49.999 andere deelnemers, van start gaan onder startnr. 12542 aan de New York City Marathon.

IMG_0979En dan hoopt ze ’s avonds met een grote glimlach in haar bed te liggen, in haar hotelkamer in New York met haar medaille op haar borst.

Anja succes

ps. U kunt Anja haar tijden volgen door de app TCS NYC te downloaden en Anja Poiesz in te typen onder trackrunners.

Reacties zijn gesloten.