NL-doet / YSBRECHTUM – DOET !!

Op zaterdag 10 maart 2018 verzamelden 50 vrijwilligers zich in het dorpshuis It Nije Formidden voor de jaarlijks NL-doet-dag.
Dorpshuis, doarpsrounte en kerk spannen zich deze dag gezamenlijk in om klussen uit te voeren, die anders blijven liggen, met als motto: vele handen maken licht werk.
Na de koffie met koek ging men los. Het hekwerk van de kerk werd schoongemaakt, in de kerk werden de stoelen in de was gezet en vervolgens geboend, in het bos kreeg een deel van het bospad een nieuwe laag schelpen, op het sportveld werd de bomenwal gesnoeid, rond het dorpshuis werd onkruid aangepakt, de bosjes uitgedund en perken voorzien van houtsnippers, de leibomen werden gesnoeid, op het terras was men bezig met een ombouw voor de containers en het maken van nieuwe bankjes, ramen werden zowel binnen als buiten gelapt en het dorpshuis kreeg meteen een grondige poetsbeurt.
Intussen was de catering bezig met de voorbereiding van de gezamenlijke lunch. Vrijwilligers moeten gekoesterd worden en in de watten worden gelegd. Ze zijn van onschatbare waarde voor een dorp!

Uw razende reporter, Janke Cnossen.

Klik hier voor de actiefoto’s

Reacties zijn gesloten.