Opbrengst longfonds

Opbrengst collecte Longfonds 2017

In de tweede week van mei dit jaar gingen bijna 40.000 collectanten op pad voor het Longfonds. De opbrengst van de collecte in Ysbrechtum bedroeg € 410,- . Hartelijk dank voor uw bijdrage! Hiermee kan het Longfonds blijven strijden voor gezonde lucht en gezonde longen en investeren in levensreddend longonderzoek. Want gezonde longen zijn van levensbelang.

Het Longfonds financiert wetenschappelijk onderzoek: zo werken we aan een medicijn tegen astma en zetten we ons in voor reparatie van kapotte longen.
In Nederland zijn ruim één miljoen mensen met een longziekte. 100.000 kinderen lijden nog steeds aan astma. Elk jaar belanden er duizenden van hen ernstig benauwd in het ziekenhuis. In de collecteweek vroeg het Longfonds met de campagne ‘Buiten Adem’ aandacht voor de onzichtbaarheid van astma. Het Longfonds wil dat er een oplossing komt voor al die benauwde kinderen en wil daarom artsen en onderzoekers de mogelijkheid geven om die missie te voltooien.

Collectant gemist?
Sms dan ‘LONG’ naar 4333. Hiermee doneert u alsnog € 1,50 aan het Longfonds. Of ga naar longfonds.nl/steun-ons

Noot voor de redactie:

Voor informatie over de collecte in [WOONPLAATS] kunt u contact opnemen met [NAAM], [TEL].

Voor de landelijke collecte van het Longfonds kunt u contact opnemen met woordvoerder Pauline van Voorst, tel. (06) 57 94 32 34 of paulinevanvoorst@longfonds.nl

Reacties zijn gesloten.