Reanimatiecursus

Geef je nu op voor een reanimatiecursus! Ook voor de jeugd vanaf 12 jaar!!!

In december 2018 hebben we met de reanimatie-marathon een stevige  €8000,- bij elkaar verzameld en overgemaakt aan het Rode Kruis met als doel het stimuleren van reanimatie in Nederland.

 

35 mensen per dag

Iedere dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand terwijl ze niet in de buurt zijn van een ziekenhuis. Dit kan iedereen overkomen en vaak gebeurt het nog onverwacht ook: de signalen zijn lang niet altijd van tevoren op te pikken. De kans is dus aanwezig dat jij een keer mee gaat maken dat iemand in jouw directe omgeving een hartstilstand krijgt. Weet jij wat je dan moet doen?

Weinig kennis

Bijna 75% van de Nederlanders weet niet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt en al helemaal niet hoe een AED (defibrillator) werkt. Dat is een groot probleem, want met reanimatie en het gebruik van een AED binnen 6 minuten kan de overlevingskans vergroot worden tot wel 50%.

 

Hoe kan het Rode Kruis helpen?

Het is dus letterlijk van levensbelang dat mensen weten hoe ze met zo’n plotselinge noodsituatie om moeten gaan. Met het geld wat 3FM Serious Request ( De Lifeline ) opgebracht heeft gaat het Rode Kruis reanimatiecursussen geven. Eén zo’n cursus is er al voor €40 en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren en het gebruik van een AED. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en hulp te verlenen bij een hartstilstand en bewusteloosheid. Na afloop krijg je een Europees erkend certificaat, dat twee jaar geldig is.

En jawel, Ysbrechtum is geselecteerd!

Dit betekent dat we een AED ontvangen, inclusief buitenkast en een servicecontract van 5 jaar én dat ze bij ons een reanimatiecursus organiseren voor 24 cursisten.

Hoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: weten wat je moet doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. Met reanimatiecursussen en het plaatsen van AED ’s (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat ook jij kunt ingrijpen in geval van nood.

De cursusdagen zijn op zaterdag 7 en 28 september 2019 van 10.00 uur tot 14.00 uur in het dorpshuis “it nije Formidden”

 

Dus schroom niet en schrijf je in door een mail te sturen naar hartvoorysbrechtum@gmail.com

Zet in de mail je naam, adresgegevens, geboorte datum, telefoonnr en welke datum je graag de cursus wilt volgen.

  

 Opgave is mogelijk vanaf 12 jaar!!!

 

Ik zie je mail graag tegemoet

 

Met hartelijke groet,

Edwin Mes

 

Reacties zijn gesloten.