Reanimatielessen

Afgelopen dinsdag sloten we, 6 vrijwilligers van het dorpshuis onze cursus Reanimatie en gebruik van AED af. Edwin Mes heeft ons in twee lessen heel veel informatie gegeven en ons flink laten oefenen.
De dummy heeft goed dienstgedaan en we weten nu allemaal hoe we moeten beademen en reanimeren. In de tweede les kwam de uitleg en het oefenen met de AED aan de beurt.
Edwin heeft veel uitgelegd: wat er gebeurt met een melding, als iemand hulp nodig heeft, wat er gebeurt op de centrale, hoe je hulp krijgt van de mensen van 112. Waar moet je op letten en wat doe je in verschillende situaties.
Meerderen groepen vrijwilligers gingen ons al voor en dat is een goede zaak. Waar ik eerst wat huiverig was ben ik nu blij dat ik deze lessen heb gevolgd. Je weet nu wat je moet doen en wat je te wachten kan staan. Het kan best lang duren voordat er andere hulp komt en dan kan reanimatie en het gebruik van de AED levensreddend zijn.
Het is wel de enige cursus waarvan ik hoop dat ik de lesstof nooit in het echt hoeft te gebruiken. Edwin, heel erg bedankt!
Jantine Nauta

Bent U vrijwilliger en wilt U ook de kunst van het reanimeren leren? Stuur dan een mailtje naar reanimatie.ysbrechtum@gmail.com

Reacties zijn gesloten.