Natuurlijk! – Magnolia

 

Magnolia
De Magnolia vind ik echt een prachtige heester voor in de tuin die zelfs kan uitgroeien tot een echte boom. Maar voor het een echte boom is heb je wel wat geduld nodig natuurlijk.De Magnolia doet het goed in vochtige grond op een plekje in de zon of de halve schaduw. Per soort verschilt de hoogte erg dus laat je bij aankoop hierover voorlichten. Het is een winterharde heester die in de winterperiode z’n blad verliest. Ongeveer vanaf maart bloeit de Magnolia kort maar wel fantastisch met prachtige tulp-achtige bloemen in roze tinten of in het wit (afhankelijk van de soort).

In de winter en het vroege voorjaar kun je ook Magnolia takken los kopen bij het tuincentrum of de bloemist. Prachtig in een vaas op tafel. Sommige mensen vinden met name de takken met de knoppen erg mooi en die zetten de takken droog in een vaas. Op die manier geniet je optimaal want de knoppen zullen nu niet opengaan.

Wil je juist wel ook genieten van de prachtige bloemen? Vul dan je vaas met lauw warm water en knip de takken goed schuin af. Ververs regelmatig het water, zeker als het troebel/vies wordt.

Willen de knoppen niet goed uitkomen? Dat kan komen door de droogte in je kamer. Een tip kan zijn om de bloemknoppen dan dagelijks te besproeien. Dat helpt ze bij het openen.

De Magnolia staat symbool voor de lente en de liefde voor de natuur, maar ook voor idealisme en sterke principes.
De boom staat vaak bij Boeddhistische kloosters. De bloem aan de boom is het symbool voor reinheid en nobelheid.

In Ysbrechtum hebben we geen kloosters maar staan wel een paar prachtige Magnolia’s. Wandel in maart/april maar eens een rondje door het dorp en zoek ze op!

Groet, Marjan

Reacties zijn gesloten.