Natuurlijk! – De tuin in april

 

De tuin in april

De tijd van nieuw leven en kleur in de tuin is weer aangebroken. Planten zijn in bloei en de tuin ruikt weer lekker fris naar lente. De natuur maakt weer gebruik van de langere dagen. Vogels maken nestjes en veel dieren worden weer wakker na een lange winterslaap.
Kortom, het seizoen is weer begonnen en er is genoeg werk te doen. 

De grasmat kan weer gemaaid worden. Niet alle grassoorten groeien even snel. Daarom kan het gazon er na de winter wat hobbelig uit zien. Daarnaast is er verschil in de kleuren groen te zien. Maai vanaf nu ieder geval elke maand het gras en bemest het gazon ook op zijn tijd. Dit doe je in de periode van maart t/m september minstens drie keer.

Laat planten, terrasfruitbomen en andere niet winterharde bomen die de afgelopen periode binnen hebben gestaan langzaam aan de kou wennen. Je kunt dit doen door ze regelmatig buiten te zetten en ze daarna ‘s nachts weer binnen te halen. Deze boompjes verdragen liever geen vrieskou.

Heb je geen heesters of rozen geplant in het najaar en wil je deze graag in de tuin? Dan is het nu mogelijk om ze toch nog te planten. De rozen zullen deze zomer al volop bloeien. April is ook een mooie maand om de beplating goed te bemesten, planten nemen de voedingsstoffen nu optimaal op. In bakken met glasplaatje kun je eenjarige, tweejarige of vaste planten alvast voor zaaien. Bijvoorbeeld de prachtige Lathyrus (zie foto). Als je dit al in maart hebt gedaan, dan is het nu tijd om de jonge plantjes voorzichtig te verpotten.

Lekker weer naar buiten! Veel plezier in de tuin, Marjan

Reacties zijn gesloten.