Natuurlijk! – Rozen voor Valentijn!

 

Rozen voor Valentijn!
Met Valentijn geven geliefden (heimelijk of openlijk) elkaar vaak een roos, of een boeket rozen. De roos staat dan ook bekend als de bloem die de liefde symboliseert! Maar de symboliek gaat nog verder want elke kleur roos heeft weer zijn eigen betekenis. En dat heb ik voor deze gelegenheid nu maar eens uitgezocht.Rode roos: Ik hou van je, ben verliefd op je. Maar ook liefde en respect.Dieprode kleur roos: Ik wil je, ik ben vol van verlangen en hunkering.

Witte roos: Vertrouw me. Een witte roos staat voor echte liefde en geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar.

Witte en Rode roos: Samen, ik wil voor altijd samen met je zijn. Een witte en rode roos tezamen staan voor eenheid, verbondenheid en eeuwig samen zijn. Ook geeft wit aan dat de liefde en het gevoel van samenzijn de dood en de tijd of plaats overstijgt.

Roze roos: Mijn hart behoort aan jou. Een roze roos staat voor volmaakt geluk, plezier hebben samen en kan ook voor heimelijke liefde staan. Als de roos donkerroze is, symboliseert dit dankbaarheid.

Gele roos: Kies voor mij. Een gele roos staat voor innige vriendschap en verbondenheid.

Blauwe roos: Hemelse liefde. Een blauwe roos staat voor goddelijke liefde, het gevoel in vervoering te zijn.

Oranje roos: Dit staat voor plezier en vrolijkheid. Gezelligheid samen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw Valentijn helemaal niet van rozen houdt ? gelukkig zijn er ook tulpen en gerbera’s. En anjers en lelies en freesia’s en…….

Succes ermee! Groet, Marjan

Reacties zijn gesloten.