Silke Jellesma, utit Ysbrechtum, bij eerste tien in marathon Deventer

Deventer – In Deventer schaatsten de marathon schaatsers hun tweede wedstrijd in de regio noord oost competitie. Bij de eerste wedstrijd vorige week in Enschede lukte het geen van de rijders uit de omgeving van Sneek om in de top 10 te finishen.

Bij de Dames kwam Silke Jellesma uit Ysbrechtum als 8e over de finish te komen. Eerder in de wedstrijd lukte het een dame om solo een ronde voorsprong te nemen op het peloton. In de sprint van het peloton kon Silke goed mee sprinten en een keurige 8e plaats pakken.

Bij de Heren C1 bleef het peloton tot in de finale bij elkaar en gingen ruim 30 man sprinten om de overwinning. Wessel Horlings uit Heeg kwam als 10e over de streep vlak voor Gerben Gerbrandij uit Nijland die als 12e binnen kwam.

De masters (40+) schaatste ook deze week sneller als de jeugd van de C1 categorie. Er waren veel uitloop pogingen maar zonder succes. Pas 7 ronden voor het einde ontsnapte 3 man en die bleven het peloton nog nipt voor. Bas Ludemann uit IJlst kon zich in de chaos niet helemaal voorin het peloton handhaven en kwam als 10e over de streep.

In de master 2 categorie had Jelle Rijpma uit Blauwhuis een ongelukkige laatste ronde. In het zicht van de finish viel een rijder voor Rijpma en deze nam hem mee. Een plaats bij de eerste 15 ging daardoor in rook op.

Bron: www.grootsneek.nl

Reacties zijn gesloten.