Sint Maarten

Lichtjes en liedjes in deze duisternis.

As woensdag is het 11 november. Traditiegetrouw een avond waarop alle kinderen langs zoveel mogelijk deuren gaan om snoep te verzamelen, uiteraard na het zingen van een liedje. Met de meest mooiste zelf gecreëerde lampions liepen de kinderen door het dorp heen. Wat een gezelligheid.

Helaas is alles anders op dit moment. Het advies is om zo veel mogelijk binnen te blijven. Uiteraard maakt iedereen hier zijn eigen keuze in. Dit moeten wij dan ook respecteren, maar wat als je wel met je kinderen langs de deuren gaat. Hou je dan wel aan de regels die de gemeente Súdwest-Fryslân heeft opgezet. Klik hier voor de regels. Er zijn misschien ook mensen die het juist gezellig vinden dat er kinderen langskomen. Geef dit aan door een lampje achter het raam te zetten, zodat de kinderen weten dat ze welkom zijn. Hier geldt uiteraard ook dezelfde regels!

Wilt u de kinderen graag aan deur hebben om te zingen?
Zet dan een lichtje buiten of achter het raam ten teken dat de kinderen welkom zijn; Zorg altijd voor 1,5 meter afstand tussen u en de kinderen;
Zorg voor voorverpakte snoep;
Bij gezondheidsklachten doe dan niet open!

Ga je met je kinderen op pad?
Dan alleen met je eigen gezin of zo’n klein mogelijke groep en niet meer dan met 2 volwassenen; Zorg voor 1,5 meter afstand van de bewoner;
Bij gezondheidsklachten blijf thuis!

Wilt u geen kinderen ontvangen aan de deur, dan hebben wij daar in deze tijd alle begrip voor. Zet dan geen lichtje buiten of achter uw raam.
Ten teken dat de kinderen door moeten lopen. Hang misschien een briefje op.

Let goed op elkaar en blijf gezond! Het VVV bestuur

Reacties zijn gesloten.