Sinterklaasfeest in het dorpshuis

img_2034Jaaaah! Het was weer zover! De woensdag voor zijn verjaardag reserveert Sinterklaas gelukkig voor een bezoekje aan Ysbrechtum. Rond een uur of 4 zaten er zo’n 35 kinderen vol verwachting klaar voor de komst van Sint.

Na een minuut of tien uit volle borst liedjes zingen onder de bezielende leiding van juf Anke was hij er dan eindelijk. Sinterklaas bood zijn excuses aan. Hij was wat laat, want het was nat buiten en dus moest hij eerst naar de kapper om zijn baard weer in de krul te laten zetten.

Het bezoek van Sint was wel een beetje anders dan andere jaren, omdat meneer Harry, de vaste pianist van Sinterklaas, helaas is overleden dit jaar. Sinterklaas had daarom Muziekpiet met zijn accordeon meegenomen. Zo konden er toch veel liedjes gezongen worden. Het mooiste lied is toch wel gezongen door Age Oane die zo prachtig ‘Swarte Pyt gong út fytsen’ voordroeg.

Alle kinderen mochten bij Sinterklaas komen en Lange Piet deelde pepernoten en cadeautjes uit. Het dorpshuis zag er prachtig uit met mooie tekeningen die de kinderen op school hebben gemaakt.
Het was een geslaagde middag. Bedankt Sinterklaas en je Pieten. Tot volgend jaar.

Reacties zijn gesloten.