Stroomstoring openbare verlichting opgelost – update –

Het was buiten op woensdag avond (28-02)  een uurtje donker omdat de openbare verlichting het niet deed.   Rond 20.15 was de storing verholpen. De storing deed zich voor in grote delen van de provincie.
Ysbrechtum was net als gedeelten van Sneek hierdoor getroffen.

Oorzaak volgens bericht van de LC is dat er in Oudehaske een duif in een schakelhuisje is gevlogen en daar een schakelaar oid heeft geraakt. Hoe de duif er aan toe is wordt niet vermeld.

 

eerdere tekst :


Storing… op woensdag ( 28-02-2018)  vanaf ongeveer 19.00 uur is er een stroomstoring met de openbare verlichting, een groot deel van Friesland blijkt deze storing te hebben. ( afgaand op de reacties via facebook )

Gemeente Súdwest-Fryslân

( tekst gemeente Swf ) : Op dit moment is er een storing aan de openbare verlichting op sommige plekken in de gemeente. Een monteur van Liander is er mee bezig.

( tekst Leeuwarder Courant ) :

In delen van Grou, Jirnsum, Akkrum, Joure, Heerenveen, Sneek, Balk, Wolvega en Harlingen is het woensdagavond donker op straat.

Ook op Terschelling is dit het geval, evenals in Drachten, Burgum, De Westereen, Feanwâlden, Franeker, Sexbierum, Stiens, Noordwolde en Sonnega.

Lantaarnpalen doen het niet als gevolg van een storing. Onbekend is hoe lang de storing nog duurt. Liander bevestigt de problemen en werkt aan het herstel.

Update :     Naar nu blijkt is in Oudehaske een duif in een installatiehuisje van Liander gevlogen. Het dier heeft hierbij een schakelaar geraakt.

Op sociale media wordt beweerd dat in heel Noord-Nederland de lantaarnpalen het niet doen, maar een woordvoerder van Liander vermoedt (even voor acht uur) dat dit onjuist is.

Reacties zijn gesloten.