Top 2000 komt naar Ysbrechtum

“Kill your darlings”. Kent u die uitdrukking? Dat is als je keuze moet maken uit heel veel fijne dingen en er dan iets moet af vallen wat je heel dierbaar is..
Ik heb dat elk jaar als ik mijn lijst van 15 platen maak die ik graag in de Top 2000 wil hebben.
Die Top 2000 die elk kaar tussen kerst en oud en nieuw wordt uitgezonden. De lijst wordt samengesteld aan de hand van de keuzes van de luisteraars. En ik doe daar graag aan mee!
Vanaf begin december kun je stemmen uit een hele grote lijst met beschikbare nummers. Ze staan gesorteerd op alfabet qua artiest/band en ABBA zit altijd in mijn lijstje. Maar bij de F heb ik er al 15 en moet er wat afvallen. En dan begint het schuiven en toevoegen.
De NPO laat dit jaar een stembus door Nederland rijden om mensen live te laten stemmen, meer aandacht aan de Top 200 te geven, er wat feestelijks van te maken en te helpen bij het stemmen.
En het geweldige is dat die Stembus in Ysbrechtum komt. Op het dorpshuisplein!! Uit heel veel aanmeldingen hebben ze o.a. Ysbrechtum gekozen, hoe gaaf is dat! U kunt er dus stemmen en ze maken ook radio uitzendingen vanuit deze bus. En wij kleden de boel gezellig aan. Met drankjes, hapjes en erwtensoep.
En we willen natuurlijk dat u met heel veel mensen komt stemmen. Maar u mag ook komen kijken voor de gezelligheid of uit nieuwsgierigheid, prima. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Maar mocht u willen stemmen op uw 15 favoriete platen begin dan vast met voorbereiden. Want het is lastig. Ik zelf ben er nog lang niet uit. Prince met “Purple Rain” op 1. Of toch The Beach Boys met “God only knows”, lastig….
Onderstaand is een link de Top 2000 van 2016. Neem maar eens een kijkje. “Oh ja die!” of “Jakkes die niet!”. Beleef alvast veel voorpret. Dan zien wij u graag begin december bij de Stembus. Met een briefje in de hand met uw eigen top 15.
http://www.nporadio2.nl/top2000

Reacties zijn gesloten.