Update van de ‘samenloop voor hoop’ – Team ‘t Nije Formidden

We zouden u op de hoogte houden. En dus laat ik even wat van me horen. Misschien leest u het voor het eerst en denkt u: ‘Samenloop voor Hoop, waar gaat dat over?’ Nou dat zal ik u nog even uitleggen. De Samenloop voor Hoop Sneek-SWF, voor alle inwoners van Súdwest-Fryslân, vindt plaats op 24 & 25 september 2016. Locatie: het Veemarktplein in Sneek. Het doel is geld inzamelen voor kankeronderzoek (KWF). Rond een 24-uurs wandelestafette voor teams (omdat de strijd tegen kanker ook 24/7 doorgaat) organiseren ze een bruisend en veelzijdig programma. Een etmaal entertainment, emoties, artiesten, een horecaplein, een goede doelen-markt en prachtige ceremoniën. Maar ook een kinderloop, een (hardloop-) prestatieloop, een galadiner en vele andere activiteiten. Een weekend om nooit te vergeten.

Er wordt dus 24 uur gelopen door teams en vanuit dorpshuis It Nije Formidden is ook een team aangemeld. En gaandeweg hebben steeds meer teamleden zich aangemeld. Mensen die van dichtbij met de ziekte kanker te maken hebben gehad, een partner aan de ziekte hebben verloren of een familielid. Mensen die meevoelen en die het doel van harte willen steunen.
We zijn in de aanloop naar de loop toe vooral heel druk bezig om manieren te vinden om geld in te zamelen. We hebben bedrijven benaderd, vooral uit Ysbrechtum en het is echt heel erg bijzonder en hartverwarmend om te zien hoeveel steun we al krijgen! Prijzen voor de bingo die we organiseren, geldbedragen (en soms echt hele mooie bedragen waar we gewoon wat stil van worden), toezeggingen, acties van verenigingen, ga zo maar door, geweldig!

JIJ in actie
Wat staat er nu, voorlopig op het programma? Welnu, aanstaande zaterdag 21 mei is de jeugd overdag druk met de flessenactie en met allerhande activiteiten op het dorpshuisplein. ’s Avonds is de bingo en dat belooft een waar prijzenfestijn te worden met o.a. als hoofdprijs een verblijf in een zes-persoons bungalow op park het Wildryck in Diever! Kappersbonnen, schoonheidsbehandelingen, leuke interieurartikelen, wandelspullen, slagersbonnen, bakkersbonnen, u kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het winnen!
Dus wij zouden het heel fijn vinden als u allemaal, massaal overdag de jeugd helpt aan lege flessen en ’s avonds naar de bingo komt. De omzet van het dorpshuis wordt die avond ook gedoneerd aan ons doel dus na de bingo gezellig nog even na borrelen: vooral doen!

In de drukte om het geld verzamelen blijft het wel belangrijk stil te staan bij het andere doel: met elkaar lopen voor hoop. Het zal voor sommige deelnemers best zwaar of emotioneel worden om, met hun dierbaren in gedachten een tocht te lopen die in het teken staat van de ziekte waaraan ze deze geliefde hebben verloren. Een kaarsenceremonie waarbij kaarsen in versierde papieren zakken worden ontstoken, mooie muziek en mooie ceremoniën. Dus in alle hectiek en alle schreeuwerigheid om geld in te zamelen is het ook belangrijk stil te staan bij het uiteindelijke einddoel: samen met elkaar lopen voor hoop.
Hoop dat het weer goed komt, Hoop dat degene die jij kent wel weer beter wordt, hoop dat het verdriet zal slijten, hoop dat je iemand niet meer zo zult missen, en de allergrootste hoop: dat er ooit, ooit een medicijn komt tegen deze rotziekte..

‘Team It Nije Formidden’:
Eke Romp, Marjan Koster, Alie Schaper, Wieberen Postma, Edwin Mes, Anneke de Vries, Anky Jongman, Harm-Jan Dijkstra, Renske Bles, Peter Koster, Pieter van Rosendal, Anneke Postma, Dineke Nieuwland, Johannes Nieuwland, Johannes Greidanus, Carla Speerstra, Joke Kuipers,
Ada Roghair, Stieny Ketelaar, Jeltsje Zondervan, Jinke Zondervan & Jantine Nauta.

Reacties zijn gesloten.