Met vijf maal een “pit” wint ………..

Met vijf maal een “pit” wint Sippy Walta klaverjassen bij Old Vic
Vrijdag 28 Oktober was de tweede klaverjasavond van Klaverjasclub Old Vic.
Voor aanvang van de avond werd door de voorzitter een minuut stilte gevraagd in verband met het overlijden van Harry Diekstra, de oprichter en erevoorzitter van de club. Harry heeft zich jarenlang met veel enthousiasme en plezier ingezet voor de klaverjasclub.

Na drie bomen klaverjassen, waarbij aan één tafel vier vrouwen roem (100 punten) viel en aan een andere tafel één speler aan het einde van een potje zonder kaarten zat terwijl zijn medespelers er nog één over hadden en ééntje zelfs twee (???), bleek Sippy Walta de meeste punten vergaard te hebben. Na maar liefst vijf maal een z.g.n. “pit” gespeeld te hebben (bij een pit worden alle slagen binnengehaald), bleek zij met 5.797 punten winnaar van de avond te zijn.

Alie Ruiter, zij haalde samen met Sippy twee maal een pit binnen, werd tweede met 5.724 punten. Derde en vierde werden Nelly Galama en Anja Rusticus met resp. 5.384 en 5.248 punten. De poedelprijs was deze avond voor Klaas Haringa ,een eer die hem niet eerder was overkomen, met 3.826 punten, goed voor een fles wijn als troost.

Het tussenklassement na twee kaartavonden wordt aangevoerd door Nelly Galama, op de voet gevolgd door Sippy Walta.

Vrijdag 18 november is de volgende kaartavond.

Reacties zijn gesloten.