Waxflower

 Waxflower
Waxflower is een leuke bloem die echt van deze periode is. In de winkel gebruik ik ´t graag in boeketten. Het is supersterk en staat met gemak 2 á 3 weken. Ze zijn ook leuk tussen bijvoorbeeld tulpen in een boeket! Het zijn blije bloemetjes in schermachtige groepen. De opvallende waxflower (Chamelaucium) verspreidt met haar schermen een goed gevoel. Vrolijk, luchtig en, de naam zegt het al: ze is wasachtig. Dit laatste zorgt ervoor dat de plant rijk aan oliën is.

KLEUREN EN VORMEN

Boven aan de steel poppen ineens allemaal vrolijke bloemetjes op in schermachtige groepen. De bloem bestaat uit vijf stralende blaadjes in wit, roze of paars. De donkerbruine stengels zijn zo’n dertig centimeter lang en hebben naaldachtige bladeren. En natuurlijk voelt het of de bloemen en bladeren van de waxflower bedekt zijn met een laagje was… anders zou ze deze naam niet kunnen dragen.

SYMBOLIEK

Door de lange houdbaarheid en de vele prachtige bloemetjes staat de waxflower in Australië symbool voor een goed en vrolijk huwelijk. Veel bruiloften bloeien dan ook letterlijk op met de waxflower.

HERKOMST

De waxflower komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en Australië. De Franse botanicus René Louiche Desfontaines gaf in 1819 de naam Chamelaucium aan het geslacht. Waarom hij voor deze naam koos, is niet bekend. Er zijn op dit moment veertien soorten herkend binnen het geslacht.

En… de geur! Als je wrijft over de steel met blaadjes komt er een heerlijke geur vrij!

Groet, Marjan

Reacties zijn gesloten.